kattsand

Kattsand – en hel vetenskap

Trodde du att den populära kattsanden var vanlig sand som någon har stoppat i en påse och sedan vill sälja till dig? Det kan inte vara längre från sanningen än så. Kattsand är märkligt nog en oerhört raffinerad produkt som har gått igenom mängder med tester för att få så bra egenskaper som möjligt. Tillsammans ska dessa egenskaper göra livet som kattägare betydligt enklare och roligare, utan vare sig extra kostnader, hemska odörer eller en massa extra arbete.

Har du haft katt tidigare så vet du att urin från katter efter bara ett litet tag luktar väldigt illa. Vissa gånger kan det till och med lukta ammoniak, vilket är mindre angenämt för alla närvarande. Detta kan bero på allt från urinvägsinfektioner till foderbyte eller att katten har problem med magen. Hur som helst så kan dessa dofter vara minst sagt irriterande. Därför har vissa tillverkare av kattsand, däribland svenska Mjau, lagt på en doft av lavendel på sin kattsand. Oavsett om man tycker om lavendel eller inte så är det klart behagligare än att känna doften av gammalt kiss.

Kattsand gör att du slipper städa så mycket

Det här är en sanning med modifikation. En kattlåda måste städas oavsett om du har en bra kattsand eller inte. Skillnaden kommer däremot att ligga i hur mycket du behöver städa. Dagens kattsand som går att köpa i butiker idag går att få med egenskaper som gör att den klumpar sig när det kommer vätska eller avföring i den. Det gör att all sand inte behöver bytas ut på en gång, utan det går bra att plocka bort de klumpar som har bildats, vilket sparar både tid och pengar då sanden inte går åt lika fort.

Vår rekommendation är därför att välja en kattsand som kliver upp från det billigaste segmentet. Där går det att hitta riktigt bra sand till priser som inte ruinerar, samtidigt som den har väldigt bra egenskaper både för dig som husse eller matte, samt för din katt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *